طراحی سایت تخصصی
طراحی سایت تخصصی و حرفه ای در عمل وظیفه ی شرکت هایی است که نیروی های متخصصی در امر برنامه نویسی دراختیار دارد و قادر به برنامه نویسی و طراحی backend و frontend سایت هستند. طراحی سایت تخصصی فقط شامل طراحی یک سایت زیبا و دارای نمهای ظاهری مطابق با سلیق ما نیست، هرچند که این موضوع خود کم حائز اهمیت نیست. اما طراحی سایت حرفه ای و تخصصی باید براساس نیازها ، اهداف از پیش تعیین شده برای موفقیت باشد و علاوه بر ظاهر جذاب، کار خود را به درستی انجام دهد، روی مخاطب تاثیر لازم را بگذارد و رسیدن به اهداف مهم را تسهیل نماید.
برخی از اهداف مهم طراحی سایت عبارتند از :
· افزایش فروش (خدمات یا محصول)
· افزایش بازدید کننده
· افزایش دنبال کننده (Follower) به خصوص در وب سایت ها خبری
· برند سازی
· اطلاع رسانی سریع به کاربران
· معرفی بسیار سریع محصول یا خدمات جدید
· افزایش مشتریان بالقوه و گسترش حوزه بازاریابی
· ایجاد برتری نسبت به رقبای سنتی
· ایجاد حس اعتماد و اطمینان بیشتر در مشتریان
· بهبود وضعیت پشتیبانی از محصولات و خدمات ارائه شده
· افزایش رضایت مندی مشتریان
· جمع آوری آمار و اطلاعات کارآمد از مشتریان جهت برنامه ریزی های کوتاه و بلند مدت
· ایجاد یک دفتر مرکزی در فضای وب جهت استفاده از امکانات بازاریابی گسترده در این فضا
· تسهیل خرید ، دریافت مشاوره یا کسب اطلاعات از سوی مشتریان
· استفاده بهینه از سرویس های باشگاه مشتریان
در واقع هر وب سایت بنا به نوع کسب و کار ، عمومی یا خاص بودن مشتریان هدف ، سابقه و خط مشی سازمان و .. اهداف مشخصی را دنبال می کند و اینجاست که طراحی وب سایت تخصصی برای هر شرکت و سازمان بصورتی که به انتظارات و اهداف همان سازمان توجه دارد بسیار حائز اهمیت است.
یکی از مهمترین و شاید اصلی ترین هدف هر سازمان افزایش فروش و رونق کسب و کار می باشد.یک شرکت طراحی سایت تخصصی این امکان را به شما می دهد که با استفاده از ظرفیت بی انتهای دنیای اینترنت به دنبال مشتریان جدید بگردید ، از نیازهای آنان آگاهی بهتری کسب کنید و سازمان خود را بسیار حرفه ای تر و قابل اطمینان معرفی نمایید.
و تمامی اینها تنها از یک شرکت طراحی سایت که به صورت تخصصی در این زمینه به فعالیت می پردازد و از یک تیم خلاق و با تجربه استفاده می کند قابل دستیابی است.
طراحی سایت تخصصی با قالب های آماده ممکن نیست!
زمانی که صحبت از طراحی سایت اختصاصی می شود ، دیگر جایی برای وب سایت هایی مانند WordPress و Joomla و .. وجود ندارد. زیرا در این نوع وب سایت ها امکان بسیار کمی برای اختصاصی سازی وجود دارد و تغییرات قابل انجام تنها به تغییرات ظاهری و چند تغییر سطحی دیگر محدود می شود و علاوه بر اینها طراحی سایت های وردپرس نیاز به دانش و سواد برنامه نویسی بسیار کمی دارد و توسط شرکتهای کوچک و و افرادی انجام می شود که امکان تحلیل و اجرای پروژه های پیچیده برنامه نویسی را ندارند و از این رو به صورت تخصصی این حرفه را دنبال نمی کنند.
مشکلات وب سایت ها در طراحی سایت با وردپرس
تمام ماژول ها و امکانات وب سایت های WordPress و Joomla توسط اشخاصی در جهان تولید می شود که کوچکترین اطلاعی در مورد کسب و کار و اهداف شما ندارند و تنها هدف آنها ارائه یک قابلیت عمومی است که در تمام این نوع وب سایت ها قابل استفاده باشد. اما در طراحی وب سایت تخصصی تمام امکانات برای ایجاد یک قابلیت خاص برای رسیدن به اهدافی از پیش تعیین شده و برای شما ایجاد می گردد.
وب سایت هایی نظیر WordPress در میان مدت مشکلات بسیار زیادی را برای سازمان های متوسط و بزرگ بوجود خواهند آورد یکی از این مشکلات هک شدن بسیار ساده این وب سایت ها به دلیل Open Source بودن آنهاست. زبان برنامه نویسی در سایت های وردپرس و جوملا و .. زبان PHP است.هر شخصی در هر کجای دنیا به منابع و اصطلاحا Source اصلی این وب سایت ها دسترسی دارد چراکه ماهیت این وب سایت ها بر این اساس است که هر شخصی بتواند برای آن ماژول و قابلیت جدید بنویسد و برای همین لازم است Source در اختیار همه قرار داشته باشد این موضوع دست هکرها و برنامه های مخرب بسیاری را باز گذاشته تا براحتی و گاهی تنها با چند کلیک اقدام به سرقت اطلاعات و از دسترس خارج کردن این نوع وب سایت ها نمایند.البته انجام به موقع آپدیت ها و مراقبت همیشگی می تواند تا حدی وب سایت شما از چنین خطرهایی مصون نماید اما باز هم در هر صورت قابلیت هک شدن سایت های وردپرس و جوملا بیش از سایر سایت ها است.
مشکلات مربوط به تداخل برخی ماژول ها و امکانات و از کار افتادن بخش هایی از سایت پس اضافه کردن یک قابلیت جدید و چندین مورد دیگر از جمله مواردی است که تقریبا تمامی صاحبان وب سایت های وردپرس و جوملا و دروپال و .. با آن دست و پنجه نرم می کنند اما شرکت هایی که این وب سایت ها را طراحی می کنندعموما این مشکلات را از مشتریان خود مخفی نگاه می دارند.
تنها مزیت یک وب سایت CMS آماده، هزینه ارزان و زمان بسیار کم برای طراحی و تولید آن است و دلیل عمده فراگیر شدن این وب سایت ها نیز همین است.زیرا تقریبا هر شخص با هر بودجه ای می تواند یک وب سایت CMS آماده نظیر WordPress ، Joomla ، Drupal ، PrestaShop ، Magneto و .. داشته باشد و قطعا یک وب سایت بسیار ارزان نمی تواند حرفه ای و تخصصی باشد.
طراحی سایت تخصصی با ASP.NET
طراحی سایت با استفاده از ASP.NET و الگوی MVC که از آخرین تکنولوژی های شرکت مایکروسافت محسوب می شود تقریبا تمامی معایب سایت های وردپرس و جوملا را برطرف نموده است. تنها دلیل تعداد کمتر سایت های ASP.NET نسبت به وردپرس ، قیمت و هزینه بالاتر طراحی سایت های ASP.NET است که این موضوع دلایل منطقی بسیار زیادی دارد.
دلیل بالاتر بودن قیمت سایت های تخصصی ASP.NET چیست ؟
برای طراحی وب سایت هایی که دارای Core یا هسته ASP.NET شرکت مایکروسافت هستند به طور کلی هزینه بیشتری باید پرداخت شود.این موضوع دلایل زیادی دارد. یکی از مهمترین دلایل آن این است که ASP.NET برخلاف PHP (وردپرس و جوملا و .. ) Open Source نبوده و کاملا اختصاصی است. ASP.NET تحت لیسانس شرکت مایکروسافت ارائه می شود و برخلاف PHP استفاده از آن رایگان نیست. که البته امنیت سایت های ASP.NET فوق العاده بالاتر از یک وب سایت مانند وردپرس باشد.
ضمنا برای استفاده از ASP.NET نیاز به برنامه نویسانی است که به زبان های پیچیده مانند C# مسلط باشند.به دلیل پیشرفته و حرفه ای بودن این زبان برنامه نویسی ، دستمزد برنامه نویسان .NET و C# بسیار بیشتر از سایر برنامه نویسان است و علت آن هم امکان طراحی و اجرای پیچیده ترین پروژه های تحت وب با استفاده از این زبان برنامه نویسی است.
دلیل دیگر بالاتر بودن هزینه طراحی سایت تخصصی ASP.NET این است که سایت های ASP.NET را تنها می توان روی Windows Server های شرکت مایکروسافت بارگذاری کرد. سرورهای ویندوزی بسیار پرقدرت بوده و در عین حال استفاده از آنها راحت است. همچنین تضمین امنیت آنها نیز به عهده شرکت مایکروسافت می باشد که آنها را تبدیل به امن ترین سرورهای جهان می نماید. اما هزینه استفاده از این سرورها گرانتر از سرورهای Linux است که سایت های PHP مانند وردپرس و.. در آن بارگذاری می شود.
درهر صورت طراحی سایت تخصصی با ASP.NET و مخصوصا تحت الگوی بسیار پیشرفته MVC که تیم برنامه نویسی بعضی از شرکت ها برنامه نویسی و طراحی سایت از آن برای تولید پروژه های خود استفاده می نماید ممکن است در ابتدا بسیار گران به نظر برسد اما در دراز مدت ویژگی های آن کاملا این هزینه بیشتر را جبران نموده و بسیاری از هزینه های اضافی را حذف خواهد کرد.
برخی از ویژگی های وب سایت تخصصی ASP.NET :
· کاملا SEO-Base و سازگار با اصول سئو
· برنامه نویسی کاملا اختصاصی براساس نوع فعالیت و هدف های تعیین شده
· عدم محدودیت در افزودن امکانات جدید به وب سایت
· امکان اجرای پیچیده ترین الگوریتم ها درون وب سایت
· امکان تولید نرم افزارهای پیچیده و حرفه ای تحت وب
· امنیت فوق العاده بالا و تضمین شده
· استفاده از بروزترین تکنولوژی ها در طراحی سایت از جمله: HTML5 ، Angular JS ، Web API و...
مزایا و معایب طراحی وب سایت تخصصی
وب سایت های تخصصی دارای مزایای بسیار زیادی هستند و در صورتی که طراحی و اجرای آنها به درستی و اصولی انجام شود می تواند کمک بسیار زیادی به رونق کسب و کار و دستیابی به اهداف مختلف شرکت و سازمان شما چه در فضای مجازی و چه در واقعیت نماید.
مزایا:
· عدم وجود محدودیت در افزودن قابلیت و امکانات به وب سایت
· امنیت بسیار بالا و تضمین شده
· توجه بیشتر به قشر خاصی از مخاطبان که سهم بیشتری در کسب درآمد شرکت شما دارند
· کدنویسی صحیح و اصولی از ابتدای طراحی و متناسب با نوع کسب و کار و اهداف مورد نظر
· صرفه جویی در زمان و هزینه سئو به دلیل SEO-Base بودن وب سایت های تخصصی
· تغییر بسیار راحت و سریع قالب و Layout وب سایت به دلیل استفاده از MVC Design Pattern
· استفاده از جدیدترین تکنولوژی ها که باعث می شود کیفیت و امنیت وب سایت تا سالها تضمین گردد
· برندسازی حرفه ای و موثر
· استفاده از آخرین تحقیقات دنیا جهت اثرگذاری هرچه بیشتر بر مخاطبان
معایب :
· هزینه نسبتا بیشتر به دلیل کیفیت بسیار بالا و تکنولوژی های مورد استفاده شده.
· طراحی سایت تخصصی نسبت به سایت های آماده وردپرس زمان بیشتری نیاز دارد.
· هزینه نگهداری و تمدیدهای سالانه کمی بیشتر از سایت های WordPress.
برخی از نکات در مورد طراحی انواع وب سایت های خدماتی
وب سایت خدماتی به سایتی گفته می شود که به صورت اختصاصی برای ارائه و معرفی فرد ، سازمان ، شرکت یا مجموعه ای خاص جهت ارائه خدماتی مشخص طراحی می گردد.گاهی یک وب سایت خدماتی به جای معرفی افراد یا شرکتها تنها به معرفی و ارائه خدماتی خاص می پردازد. اما در هر صورت جهت طراحی سایت برای هر نوع صنف و شرکتی لازم است فاکتورهای مختلفی در نظر گرفته شود که بستگی زیادی به نوع خدمات و نوع آن سازمان دارد.
در اینجا به بررسی چند مثال از وب سایت های تخصصی و ویژگی های مهم هریک از آنها می پردازیم :
طراحی سایت تخصصی آژانس هواپیمایی:
جهت طراحی یک وب سایت که به صورت اختصاصی انجام می شود به نکات بسیار زیادی در مورد نوع کسب و کار شرکت مورد نظر و نیازهای مخاطبان آن باید توجه نمود. برخی از این نکات عمومی هستند و برخی نیز مختص شرکت شما می باشند. برای مثال برای طراحی یک وب سایت تخصصی آژانس هواپیمایی لازم است به یکسری نکات عمومی توجه شود مانند :
· تعریف راحت پکیج ها و تورها توسط ادمین های وب سایت
· سرعت بالا در پیدا کردن بهترین پکیج های مورد نظر کاربر
اما هر آژانس هواپیمایی می تواند نیازهای اختصاصی نیز داشته باشد. به طور مثال:
· تمرکز ویژه روی تورهای خاص مانند تورهای اروپایی
· استفاده از ترکیب های رنگی جهت برندسازی
· جلب توجه کاربران به تخفیف برای هتل هایی خاص
· جلب توجه مخاطبان برای مشاهده شبکه های اجتماعی
· ارائه ویدئوهای اختصاصی برای هریک از بخشهای مختلف سایت
· نیاز به سطوح دسترسی مختلف برای چندین ادمین وب سایت
· نیاز به کم یا زیاد کردن قیمت تورها، هتل ها یا بلیط ها به صورت گروهی
· امکان جستجوی پیشرفته و فیلترینگ حرفه ای در قسمت های مختلف وب سایت
· نمایش حداقل قیمت هر پکیج
در این موارد و موارد مشابه است که قدرت وب سایت های تخصصی ASP.NET و میزان مهارت تیم های برنامه نویسی مشخص می شود.
طراحی وب سایت تخصصی صنعتی :
وب سایت هایی که برای کارخانه های صنعتی و شرکت های وابسته به صنعت طراحی می شوند همواره چالش های اساسی برای طراحان می باشند.تلفیق صنعت با یک وب سایت مدرن نیاز به تجربه زیادی در زمینه طراحی سایت دارد.نوع چیدمان عناصر، تلفیق رنگها و بسیاری از ویژگیها در یک وب سایت تخصصی صنعتی با یک وب سایت مثلا پزشکی متفاوت است. یک وب سایت صنعتی باید به بتواند هم احساس مدرن بودن را به مخاطب منتقل کند و هم در آنان احساس اطمینان بوجود آورد. نشان دادن سابقه ، تجربه و نمونه عکس هایی از کارخانه یا کارگاه مورد نظر می تواند بسیار در این امر مفید باشد.
طراحی وب سایت تخصصی پزشکی:
طراحی سایت پزشکی به دلیل گستردگی این رشته و تخصص های مختلف کمی پیچیده است اما به صورت کلی سایت های پزشکی را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود:
- سایت های زیبایی
- سایر وب سایت های پزشکی
برای طراحی سایت های پزشکی، معرفی شخص پزشک یا تیم پزشکی ، سابقه ، نمایش مطب یا کلینیک در نقشه و همچنین روش های اخذ نوبت و .. بسیار مهم است. در وب سایت های کلینیک زیبایی استفاده از تصاویر با کیفیت و استفاده از گالری تصاویر مراجعین قبلی، برای درک بهتر مخاطب از نتیجه نهایی کاری که قرار است انجام شود کمک زیادی می نماید.همچنین کارکرد صحیح و بدون نقص ورژن موبایل سایت های تخصصی پزشکی و استفاده راحت از آن نیز از اهمیتی ویژه برخوردار است ، زیرا امروزه بسیاری از جستجوهای مربوط به یافتن مطب و کلینیک های پزشکان از طریق گوشی های موبایل انجام می گیرد.
طراحی وب سایت تخصصی فروشگاهی:
هر وب سایتی که امکان خرید محصول به صورت آنلاین را فراهم نماید یک سایت فروشگاهی محسوب می شود.گاهی یک سایت خدماتی می تواند فروشگاهی نیز باشد و بخش کوچکی از فعالیت خود را صرف فروش خدمات یا محصولی خاص به صورت آنلاین نماید. برای طراحی یک وب سایت فروشگاهی فاکتورهای بسیار زیادی را باید در نظر گرفت و احتمال موفقیت آن را بالا برد. زمانی که پای پرداخت پول و خرید در میان باشد ، مشتریان بسیار سخت تر اعتماد می کنند و یکی از کارهایی که می توانید در این خصوص انجام دهید این است که پروسه ساخت سایت را به یک شرکت طراحی سایت تخصصی بسپرید که متخصص در این زمینه است و از تجربه و دانش کافی برخوردار می باشد.
در اینجا برخی از ویژگی های یک وب سایت فروشگاهی که برای موفقیت به آنها نیازمند است را برای شما آورده ایم:
· آنالیز و پیاده سازی راحت ترین مسیر برای خرید که تنها با چند کلیک قابل انجام باشد
· طراحی پنل کاربری ساده برای ادمین های وب سایت
· امکان وارد نمودن محصولات یا خدمات همراه با ویژگی ها توسط ادمین هر بخش در سریعترین زمان
· قابلیت تعریف چندینن ادمین با سطح دسترسی های مختلف برای بخش های گوناگون وب سایت
· قابلیت گسترده شدن فروشگاه از نظر تنوع ، تعداد ، امکانات ، اتصال به اپلیکیشن موبایل و ... در آینده
· وجود قابلیت مقایسه و فیلتر کردن محصولات بر اساس پارامترهای مختلف قابل تعریف
· امکان کم و زیاد کردن تمام قیمت ها بر اساس درصد و یا برداشتن همه قیمت ها (ناموجود شدن) تنها با یک کلیک
· انجام پیچیده ترین محاسبات مربوط مبلغ نهایی با توجه به روش های ارسال ، تخفیف ها و... بدون کوچکترین اشتباه
· تضمین امنیت اطلاعات کاربران هنگام خرید
· برقراری ارتباط موثر با مشتریان و تاثیرگذاری مثبت بر آنان
· طراحی UX (تجربه کاربری) و UI (رابط کاربری) بر اساس نوع فروشگاه و آخرین دانش روز